Igår försökte jag för tredje gången baka några "scones" utan vetemjöl. De blir alltid allt för torra så jag kan inte säga att jag har lyckats än! Däremot blev de här åtminstone ätbara, om än med mycket smör på för att blöta upp dem.
Jag blandade slumpmässigt ihop smält smör, havremjöl, grahamsmjöl, lite majsmjöl, lantmjölk, lite bakpulver, och en nypa salt i en liten bunke. Bara sådär tills det kändes som en deg. Satte det på en plåt och bakade i ~175 grader celsius tills de verkade vara klara. De svällde inte något alls (bakpulver verkar vara svårt att använda utan vetemjöl, eller är det bara jag?). De blev ätbara, rätt okej med smör om man inte har ätit bröd på ett år, men knappast något man hade velat bjuda på. Förutsatt att inte gästerna inte heller ätit bröd på ett år, då går det kanske an. :-P
Det är inte smaken det är fel på utan just att allting blir så förbaskat torrt.
Jag gjorde en väldigt liten deg eftersom jag bara experimenterade, bara 5 små scones. Rekommenderar alltid att man prövar nya saker i liten skala! Blir trist att slänga en hel plåt mat när det gått fel.
(Ska försöka uppdatera det här inlägget med mer detalj och foton nästa gång jag bakar scones.)
- Skrivet av Jox
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar