onsdag 12 augusti 2015

Pizza utan vete med ägg, fiberhusk och majsmjöl

Jag har lyckats baka en god pizza med inspiration från pizzareceptet här: http://nosugaradded.se/pizza/ (min är inte särskilt lik längre, men innan det här hade jag inte prövat att använda fiberhusk.)

Mitt recept (blir en lagom stor pizza för 1 person):

Ingredienser:
- 2 ägg
- 1 msk fiberhusk
- ca 3-4 msk majsmjöl (pröva själv hur konsistensen blir, det ska vara smet och inte deg)
- salt efter smak (jag använde också vitlökssalt vilket blev gott)
- 1-2 msk lantmjölk eller grädde osv (använder själv lågpastöriserad lantmjölk)
- Pålägg får man hitta på själv, tomat, skinka, ost osv beroende på vad som passar ens diet och smak.

Hur man gör:
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alltihop i en skål eller bunke (det blir inte så mycket smet om man bara gör 1 portion). Rör om ordentligt så att allt blandas! Låt stå i 5 minuter. Häll ut på ett bakplåtspapper eller i en form (lite beroende på hur rinnig du gjort smeten), min lät jag bli ca 2-3 millimeter tjock. Nu ska du baka pizzabotten ensam, sätt inte på sås eller pålägg på smeten! Efter ca 15 minuter bör den vara stelnad (kan som vanligt bero på din ugn), och då tar du ut den och sätter på tomatsås, pålägg och ost, eller vad du nu tänkt använda. Sätt in den igen en stund i ugnen till den ser god och färdig ut (t.ex. osten har smält fint, brödkanten börjat få färg).

Klart! Definitivt den bästa pizzabotten jag ätit sen jag slutade med vete!

- Skrivet av Jox

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar