fredag 14 augusti 2015

Recension: Nougatcreme från Katrin Zytomierska

Köpte idag en hasselnötskräm som inte innehåller socker, den kallas "Nougatcreme" och är från Katrin Zytomierska. Googlade när jag kom hem och hittade info: http://katrinz.se/nutella, den är tydligen tillverkad i Italien för svenskt företag.

Den innehåller:
- Solrosolja, rapsolja, palmolja (enligt länken ovan tydligen inte "dålig" palmolja men vem vet).
- Hasselnötter 15% (ganska lite måste jag tycka, men det är väl för att den ska vara en slät kräm).
- Kakao
- Inulin och erytritol, två grejjer jag fick söka på, men inte hittade något mer negativt om än att man inte ska mumsa i sig mer än 50g om dagen av dem.

Stoppade rätt och slätt en tesked i munnen. Gott! Smakar bättre än Nutella (eller åtminstone mitt minne av Nutella, har nu inte ätit sådan på länge). Hasselnötssmaken är tydlig. Den är väldigt mjuk och len, för mycket för min smak skulle jag påstå, men verkar som att den vore bra som kräm ovanpå sötsaker (utsmetad på en kladdkaka t.ex.), eller om man nu äter sådant här på mackor osv. Personligen ser jag ändå fram emot att kunna pröva göra egen hasselnötskräm så att jag kan ha krispiga nötbitar i... (har ingen matberedare...)

Har inte mått dåligt eller så ännu, kommer att uppdatera det här inlägget ifall jag märker några sidoeffekter. (Det lät inte som att det var någon större risk.)

Summan av kardemumman: Gott! Verkar OK ur hälsosynpunkt. Ganska dyrt.

- Skrivet av Jox

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar